LENTE EN ZOMERTIP

De lekkerste ijskoffie ooit met CHEMEX en uitleg

Vorige Artikel 4 van 11 Volgende

De lekkerste ijskoffie ooit met de CHEMEX

Met uitleg én stappenplan.

Vooraf klaarzetten:

  • 6 glazen van 120 ml voor totaal 680 gram te serveren product
  • chemex – 6 kopjes filterkoffie, koffiemolen, schenkketel, digitale weegschaal, timer
  • molen, dosering - 72 gram, maling - drip-fine
  • ijsblokjes - 180 gram
  • water – tussendoor bij te vullen tot totaal 675 gram  met temperatuur 94 - 96° C                            (zie stappenplan).

zet tijd -  5-6 minuten

STAPPENPLAN

EEN: Vul de schenkketel met heet gefilterd water en spoel het filter tot dat het glas verwarmd is. Verwijder het water uit de Chemex.

TWEE: Weeg koffie (72 gram) en maal het.

DRIE: Plaats de Chemex op een weeschaal. Haal filter uit de Chemex. Voeg 180 gram ijsblokjes toe en herplaats filter. Vul filter met de gemalen koffie en creëer een gelijkmatig koffiebed. Zet weegschaal op nul.

VIER: Vul de schenkketel met heet, gefilterd water en vul evt. schenkketel bij

VIJF: Start timer en schenk tot 225 gram water in 30 seconden. Start in het midden en werk in rondjes van binnen naar buiten. Wacht dan tot 1 minuut.

ZES: Op 1:00 minuut, schenk tot 450 gr water in 30 seconden. Wacht dan weer tot 2:30 minuten.

ZEVEN: Op 2:30 minuut, schenk tot 675 gr water in 30 seconden op de weegschaal staat.

ACHT: Koffie loopt door ongeveer 5-6 minuten. Verwijder het filter. Roer even door om warm en koud goed te vermengen. Serveer in glas, gevuld met ijsblokjes.

GENIET van uw eigengemaakte en lekkerste ijskoffie ooit !!!!!

 

ZET TIP № 1: Als je het filter terugplaatst nadat je de ijsblokjes hebt toegevoegd, check of het filter zich zonder luchtbellen weer vastzuigt aan de wand van de Chemex. Zorg er voor dat de 3-laagse kant voor de schenktuit zit.

ZET TIP № 2: Tijdens het schenken, moet je opzoek blijven naar donkere plekken in het koffiebrouwsel. Richt uw straal hierop om zo deze plekjes onder te dompelen, zodat u verzekerd bent dat alle gemalen koffie instaat wordt gesteld om smaak af te geven.

Geen donkere plekken meer, richt de waterstraal onmiddelijk weer op het midden, om de koffie aan te zetten tot nog meer smaakafgifte.

MALING TIP:  Als uw koffie te sterk en/of te bitter is, zet de maalgraad iets grover. Te slap, zet de maalgraad dan iets fijner.

 

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2011 - 2022 CoffeeTainment | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel