Milde balans

KARIGANE PREMIUM KUKICHA

Vorige Artikel 10 van 14 Volgende

De eerste knoppen van de lente worden begin mei geoogst in de first flush van de theetuin van de familie Hayashi in Mie prefectuur.

Na het stomen van de bladeren voor een iets langere, dan in Japan gebruikelijke tijd (chu-mushi) en verdere verwerking, zijn de bladeren gescheiden in fijnere bladeren (tokujou sencha) en bladstelen (karigane).

De infusie heeft een neon groene gloed en lijkt, vanwege het langere stomen, licht troebel.

Deze premium kwaliteit karigane-Kukicha onderscheidt zich door zijn milde balans.

100 gram € 15,00

Meer informatie en flmpjes over de makers van deze thee: Familie Hayashi 

Familie Hayashi biologische theetuin

Met de trein duurt het ongeveer anderhalf uur om van Nagoya naar de biologische theetuin van de familie Hayashi te reizen. Het is gelegen in Mie prefecture, niet ver van de kust van de Stille Oceaan.

Hayashi tea garden

Iwao Hayashi is een van de voorlopers van de biologische beweging, die zijn idealen volgde door de productie van zijn eigen theetuin al in de jaren '70 om te zetten van 'conventioneel' naar biologische. Andere theetuinen kennen hem goed als een expert op het gebied van natuurlijke manieren om ongedierte te weren uit de plantages - een basis thema in biologische (thee)productie.

Kort na de introductie van het Japanse biologische certificering systeem "yuki-JAS" kwam de heer Hayashi in contact met de bekende certificatie-instelling "JONA" die zorgt voor het certificeringsproces van de theetuin en de productie. Sinds juni 2010 is de hele tuin en de productie van de familie Hayashi gecertificeerd volgens de biologische norm van de EU.

Hayashi family

Kimihiko Hayashi - de zoon van Iwao Hayashi - is verantwoordelijk voor de productie van thee van het familiebedrijf. De vader zorgt nog steeds voor alle biologische aspecten van de thee.

De thee van de familie Hayashi draagt een typisch kenmerk: ze zijn "chuu-mushi". "Fukamushi" betekent "diep stoom", hetgeen verklaart dat de hete stoom die de fermentatie stopt, langer in contact is met de theebladeren dan gewoonlijk bij Japanse thee: "Asamushi ". "Chuu-mushi", de stijl van de familie Hayashi ligt 'tussen beide categorieën in.

Smaken zijn persoonlijk. Hieronder geven wij een indicatie m.b.t. dosering en trektijd. Rond deze indicatie kunt u experimenteren om uw 'persoonlijke formule' te perfectioneren.

Aanbevolen dosering: .......... 1 theelepel per kopje
Aanbevolen trektijd: ............ 1 minuut

Chlorinevrije papieren theefilters zijn erg handig in het gebruik. Bestel er meteen een doosje bij.

 

Details

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2011 - 2022 CoffeeTainment | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel