HAILE GEBRE

Vorige Artikel 2 van 2

HAILE GEBRE

Deze boerderij is te vinden in de Guji-zone, het zuidelijke deel van Oromia in het Dawa-bassin. De boerderij is gestart door de grootvader van Haile Gebre en is in 2001 begonnen met het produceren van biologische koffie en is nu Organic, Rainforest Alliance en Fairtrade USA gecertificeerd. Haile werkt nauw samen met middelgrote lokale telers die gespecialiseerd zijn in deze hoogland koffie.

Moredocofe biedt boeren nieuwe zaailingen en uitgebreide voorlichting over oogsten, selectie van bessen en biologische landbouwmethoden. Vaste medewerkers bieden praktische ervaring met het produceren, verwerken en oogsten van koffie.

Onlangs heeft Haile een prachtige ultramoderne "dry mill" gebouwd in Addis Ababa. Het gebouw met meerdere verdiepingen verwerkt zowel natuurlijke als gewassen koffie en bevat een cupping-laboratorium.

Deze koffie biedt een complexe, frisse kop met het aroma van rozenblaadjes en smaken die me doen denken aan gekonfijt fruit vergezeld van een zoete, lichte karamelafdronk. Met melk onderdrukken zullen de fruittonen onderdrukt worden en krijgt enkel het zoet de overhand.

producentHaile Gebre
land van origineEthiopie
regioOromia district, Guji zone
hoogte1800-1900m
cultivarHeirloom
verwerkingsmethodeWashed
cupping score87
% afkeur in kleursortering5.1

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2011 - 2022 CoffeeTainment | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel