CUP OF EXCELLENCE

De Cup of Excellence is een jaarlijkse wedstrijd die gehouden wordt in verschillende landen om de hoogste kwaliteit koffie te identificeren die geproduceerd is in het desbetreffende land in dat jaar.

Het wordt georganiseerd door de Alliantie voor Coffee Excellence, die werd opgericht door George Howell en Susie Spinder. De winnende koffies worden verkocht op internetveilingen.

De wedstrijd wordt omschreven als de  "Oscars van de koffiewereld".

De eerste wedstijd was in 1999 in Brazilië.  

CoE worden georganiseerd in Brazilië, Burundi, El Salvador, Costa Rica, Nicaragua, Guatemala, Honduras, Mexico, Panama, Rwanda, Colombia en Bolivia.

Koffieboeren en -plantages worden uitgenodigd hun beste koffies in te sturen en mee te doen aan deze prestigieuze wedstrijd. De wedstrijd wordt elk jaar en per land afzonderlijk georganiseerd.  In de loop van de competitie wordt elke koffie tenminste vijf maal getest. Alleen de koffie die hoge scores, (> 82 punten) krijgen, blijven in competitie. 

De uiteindelijke winnaars worden beloond met de Cup of Excellence en verkocht via een internetveiling aan de hoogste bieder.

Zo ontvangt de koffieboer de beste (hoogste) prijs voor zijn koffie. Daarnaast worden de boeren begeleid en ondersteund in de processen om het beste uit de koffie, omgeving, arbeiders, scholing en begeleiding te halen. Dit alles met de zuiverste methoden.

 Wij van CoffeeTainment geven u de mogelijkheid ons top-assortiment te proeven. U kunt onderstaande toppers in postformaat (200 gram, zo kan het via de brievenbus) zonder verzendkosten bestellen.

We bieden veel voordelen:

 • leuk om als exclusieve geschenk te geven of te ontvangen (Valentijnsdag, verjaardag, Sinterklaas, Kerstmis, Nieuwjaar, Jubileum of ander feestelijk moment.)
 • Zelf koffies te proeven, voor grotere aanschaf.
 • Als onderdeel van een smaakvol geschenkpakket.
 • Gemalen of als bonen

 

E info@coffeetainment.nl

T 074 -  2 66 43 43

M 06 - 12 85 64 91

 • BURUNDI NZOVE 2017 - Niyikza Marceline
  BURUNDI NZOVE 2017 - Niyikza Marceline

  NZOVE 2017 - Niyikiza Marceline - GREENCONzove wasstation is gebouwd in 1992 in de Mwumba Commune in de Ngozi provincie.

  Het wasstation verwerkt de bessen voor meer dan 2400 locale coffee farmers verspreid over de 12 omliggende…

 • géén afbeelding beschikbaar

  COLOMBIA LA LOMA

  José Antonio is coffee producer sinds 1999, since then he began to get knowledge about the coffee production. In 2010 he decided to participate for the first time in the Cup of Excellence competition getting the first place with…

 • GEISHA CoE

  Guatemala Kalibus La Sierra
  Guatemala Kalibus La Sierra

  Winnaar van de Guatemalteekse editie van de prestizieuze Cup of Excellence competitie.

  Na een nationale voorronde gaan de allerbeste koffies van het jaar door naar een internationale ronde waar ze door ruim 25 internationale…

 • ALGEMENE VOORWAARDEN
  ALGEMENE VOORWAARDEN

  Onze webwinkel levert graag voor uw tevredenheid.
  Bij vragen: 074 - 266 43 43 of
  CoffeeTainment-winkel
  Oude Almeloseweg 48
  7622 CZ Borne

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2011 - 2022 CoffeeTainment | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel